Ta stran uporablja piškotke. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna stran, kliknite TUKAJ. Se strinjam
❉ 01 366 1316, 040 579312 ❉ info@lektorica.si

SVETOVANJE PRI PISANJU - DIPLOMA, SEMINAR, PREDAVANJE ...

Potrebujete seminarsko nalogo, a ne veste, kje in kako začeti? Morate napisati referat, bi želeli ali celo morate napisati nekakšen priročnik, zbornik, promocijsko besedilo ipd.?

Če že imate izbrano temo, določite še literaturo ali jo izberemo skupaj, nato nam pišite ali nas pokličite. Svetovali vam bomo, kaj in kako pisati, pomagali bomo tudi, kako dolgo naj bo pisanje, kako pravilno pisati, kaj pomeni normirano besedilo  V posamezni vrsti je 60­­-63 znakov, razmik med vrstami je 1,5 vrstice. Na eni strani pa je 30 vrst oziroma približno 1800 znakov s presledki ali 1500 znakov brez presledkov. Na eni avtorski poli, 16 straneh, se tako nabere približno 30.000 znakov s presledki.

Prva stran se začne pet centimetrov od zgornjega roba z naslovom. Na levi, desni, zgoraj in spodaj je tricentimetrski rob. Pri diplomskih, magistrskih ipd. nalogah, ki so navadno vezane, pa je levega roba za štiri centimetre. V glavi oziroma nogi dokumenta predvidimo dva centimetra, da je dovolj prostora za oznako strani. Navadno je besedilo levo poravnano, pogosto pa tudi desno.
(npr. seminarske naloge niso referat in imajo svoje zahteve strokovnega pisanja). Pisni izdelek vam tudi lektoriramo. Cene so konkurenčne in po dogovoru.

Teme vašega pisanja so lahko raznovrstne. Predlagate lahko temo oziroma področje pisanja, nato pa ob svetovanju uskladimo želje, poglede, ideje in se natančneje pogovorimo o končnem izdelku. Seminarska naloga je navadno dolga 15-18 strani, možni so tudi drugačni dogovori; nalogo vam tudi lektoriramo in bo ustrezala normativom strokovnega pisanja.


Copyright © Lektor'ca, Nataša Purkat s.p.


Lektoriranje
Pisanje
Prevajanje
Urejanje besedil
Naročilo
 - Cenik
Lektor'ca, Nataša Purkat s.p. Želimlje 34, 1291 Škofljica
info@lektorica.si
01 366 13 16, 040 579 312

Varovanje podatkov | Piškotki