Ta stran uporablja piškotke. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna stran, kliknite TUKAJ. Se strinjam
❉ 01 366 1316, 040 579312 ❉ info@lektorica.si

LEKTORIRANJE

Razmišljate o jezikovnih napakah, (ne)spretnem izražanju, prevodnih pomanjkljivostih ipd. v svojem samostojnem pisanju, naj bo to referat, seminarska, diplomska, magistrska naloga ali kaj podobnega?

Vaše besedilo je odsev vaše osebnosti, dela, poslovanja. Ko se s svojimi besedili pojavljate v javnosti, kažete tudi tovrstno razgledanost. Pojavljanje v javnosti niso le razni pogovori, sestanki, srečanja ipd. Gre tudi za vaše predstavitvene zloženke, kataloge, prospekte, brošure; tudi ti morajo biti jezikovno izpiljeni.

Študentje in dijaki se lahko iz lektoriranih besedil marsikaj tudi naučijo. Poleg tega, seveda, da mora biti pisni izdelek jezikovno izpopolnjen že zaradi oddaje profesorju, mentorju ali tiska oziroma objave v raznih publikacijah.


KAKOVOSTNO LEKTORIRANJE

Pri ustvarjanju besedil je pomembna tudi dobra lektura; ta ni samo popraviti vejice v besedilu, odpraviti zatipkane napake, ni čarati po besedilu in ga poljubno spreminjati, da "se vidi, da je lektorirano". Pravi lektor bo ugotovil slovnične, pravopisne, besedotvorne, stilistične idr. napake in pomanjkljivosti, poleg osnovnih pravopisnih napak bo besedilo spilil tudi s sociolingvističnega in stilističnega vidika, zaznal bo nerodno izražanje in zanj predlagal boljšo rešitev.

Ne plačujte lekture, ki bo morda resda poceni, a kaj, ko bodo popravljene le vejice. Preizkusite dobro lekturo po konkurenčni ceni, opravljeno v dogovorjenem času.


Copyright © Lektor'ca, Nataša Purkat s.p.


Lektoriranje
Pisanje
Prevajanje
Urejanje besedil
Naročilo
 - Cenik
Lektor'ca, Nataša Purkat s.p. Želimlje 34, 1291 Škofljica
info@lektorica.si
01 366 13 16, 040 579 312

Varovanje podatkov | Piškotki